Deze wijn is een eerbetoon aan een van de grootste romantische dichters uit de oudheid, Catullo. De wijn is afkomstig van terrasvormige wijngaarden en wordt gevinifieerd op de Tenuta Novare van Bertani. De smaak komt van een tweede gisting die in maart plaatsvindt, de zogenaamde ripasso. Hierbij wordt de jonge Valpolicella opnieuw gegist op de nog licht zoete schillen van de Amarone Classico. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in kersenvaten.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Cantine Bertani (Since 1854) |
Kleur | Rood |
Druif | 70% corvina veronese, 20% corvinone, 10% rondinella |
Degustatie | Hij heeft delicate kruidige tonen van vanille en chocolade, evenals typische nuances van kersen, morellen en witte peper |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Ideaal bij kaas, gegrild vlees, gebraad en wild. |